Carelys 5 bästa Essence-Tips

Carelys 5 bästa Essence-Tips

Vad är en Essence? 

Essence är en central del av den koreanska hudvårdsrutinen och har blivit alltmer populär globalt. Det är en lätt, flytande produkt som appliceras efter rengöring och toner, men innan serum och fuktkräm. Essensens huvudsakliga syfte är att ge huden extra fukt och näring, samtidigt som den förbereder huden för efterföljande produkter, så att de kan absorberas mer effektivt.

Essence innehåller ofta aktiva ingredienser som hyaluronsyra, glycerin, niacinamid eller växtextrakt, som hjälper till att återfukta, mjukgöra och ge näring åt huden. Genom att tillföra en essens till din hudvårdsrutin kan du uppnå en mer återfuktad, smidig och strålande hy.

Varför Essencer borde vara endel av hudvårdsrutinen

Anledningen till att man använder essens är att den hjälper till att skapa en fuktig bas för resten av hudvårdsprodukterna. Detta är särskilt viktigt i koreansk hudvård, där fokus ligger på lager-på-lager-teknik för att uppnå optimal återfuktning och hudhälsa. Med essence kan du också ge huden specifika fördelar baserat på dess ingredienser, som till exempel ljusare hudton, förbättrad elasticitet eller minskad rodnad.

Essence är en fantastisk produkt för att förstärka din hudvårdsrutin och kan användas av alla hudtyper. Den är särskilt användbar för dem som har torr eller uttorkad hud, eftersom den tillför fukt utan att vara tung eller fet. Genom att inkludera en essens i din dagliga rutin kan du skapa en mer balanserad och återfuktad hud, vilket resulterar i en friskare och mer strålande hy.

Carelys bästa Essence-Tips

  1. Mixsoon Bean Essence 50ml 

Vad gör Mixsoon Bean Essence så bra? Den kombinerar flera fördelar i en produkt. Den fermenterade sojabönan är rik på näringsämnen och aminosyror, vilket hjälper till att öka hudens elasticitet och ge en fastare känsla. Dessutom är den extremt fuktgivande, vilket gör att din hud känns mjuk, len och återfuktad under hela dagen.

     2. Mary & May Blackberry Complex Cream Essence Youth & Glow

Om du söker ett sätt att ge din hud en omedelbar boost av fukt och lyster, är Blackberry Complex Cream Essence Youth & Glow din bästa vän. Den ger inte bara näring och återfuktning, utan den skyddar också din hud mot miljöskador, vilket resulterar i en strålande, ungdomlig hy. Lägg till denna cream essence i din rutin för att ta din hudvård till nästa nivå.

    3. Acwell 5.5 Licorice pH Balancing Essence Mist 100ml

Vad som gör denna essence mist så speciell är dess unika sammansättning med lakritsrotsextrakt, som är känt för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper. Den hjälper till att minska rodnad och irritation samtidigt som den ljusar upp hudtonen för en jämnare och klarare hy. Den lätta sprayen ger en omedelbar fuktboost och kan användas när som helst under dagen, vilket gör den perfekt för resor eller att ha med i väskan för snabba uppfriskningar. Den är också idealisk för att förbereda huden inför makeup eller för att återfukta den efter rengöring.

   4. Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence 100ml

Vad som gör denna essence så exceptionell är dess förmåga att återfukta på djupet samtidigt som den bidrar till att läka och förnya huden. Snigelmucin är rikt på proteiner, hyaluronsyra och glykolsyra, vilket hjälper till att förbättra hudens elasticitet, jämna ut fina linjer och ge en slätare hudtextur. Denna Essence från Cosrx är ett måste för dig som vill förbättra hudens struktur och lyster. Den hjälper till att reducera akneärr, rodnad och ojämnheter, vilket resulterar i en strålande och ungdomlig hy.

    5. Abib Heartleaf Essence Calming Pump 50ml

 Genom att använda Heartleaf Essence Calming Pump hjälper du din hud att minska rodnad, irritation och stress som kan uppstå från dagliga miljöutmaningar eller andra hudproblem. Dess lugnande formula är särskilt effektiv för känslig eller acnebenägen hud, vilket gör den idealisk för dem som söker en mjukare och jämnare hudton.

 

With Beauty & Care

/Carely 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.