Den Koreanska Toner-Djungeln

Den Koreanska Toner-Djungeln

Inom koreansk hudvård är toners ett nyckelsteg i rutinen, och de finns i många olika varianter med specifika syften. Här är en beskrivning av de vanligaste typerna av toner inom koreansk hudvård och deras funktioner.

Fuktgivande toner

Fuktgivande toner är utformade för att återfukta huden efter rengöring och hjälper till att återställa hudens naturliga fuktbalans. Dessa toners innehåller ofta ingredienser som hyaluronsyra, glycerin eller aloe vera. De har en lätt konsistens och absorberas snabbt av huden.

Exempel: Pyunkang Yul Essence Toner

Exfolierande toner

Exfolierande toner innehåller ingredienser som salicylsyra (BHA), glykolsyra eller mjölksyra (AHA). De hjälper till att avlägsna döda hudceller, förbättra hudens struktur och förebygga igentäppta porer. Exfolierande toner är utmärkta för personer med aknebenägen hud eller de som vill förbättra hudens lyster.

Exempel: Some By Mi AHA-BHA-PHA 30 Days Miracle Toner,
Cosrx BHA Blackhead Power Liquid 100ml

Balansgivande toner

Balansgivande toner syftar till att reglera hudens pH-nivå och kontrollera överflödig olja. De innehåller ofta lugnande ingredienser som tea tree-olja eller centella asiatica och är särskilt användbara för personer med fet eller blandad hud.

Exempel: TirTir Milk Skin Toner 150 ml 

Lugnande toner

Lugnande toner är designade för att minska irritation, rodnad och inflammation. De innehåller ofta ingredienser som kamomill, centella asiatica eller grönt te, som är kända för sina lugnande egenskaper. Dessa toners är idealiska för känslig hud eller för att lugna huden efter exfoliering.

Exempel: Anua Heartleaf 77% Soothing Toner 250 ml

Brightening toner

Brightening toner hjälper till att förbättra hudens lyster och minska mörka fläckar eller hyperpigmentering. De innehåller ofta ingredienser som niacinamid, C-vitamin eller arbutin, vilka är kända för sina uppljusande egenskaper.

Exempel: Pyunkang Yul brightening Vita Toner 150ml 

Sammanfattning

Inom koreansk hudvård finns en mängd olika typer av toners, var och en med specifika funktioner. Valet av toner bör baseras på din hudtyp och dina hudvårdsbehov. Fuktgivande toners återfuktar och balanserar, exfolierande toners hjälper till med cellförnyelse, balansgivande toners kontrollerar oljighet, lugnande toners minskar irritation och brightening toners förbättrar lyster. Med ett så brett utbud finns det toner för varje hudtyp och behov.

With Beauty & Care

/Carely 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.