Hudvård under graviditet & amning

Hudvård under graviditet & amning

När man är gravid är det viktigt att vara försiktig med vilka hudvårdsprodukter man använder, eftersom vissa ingredienser kan påverka fostret eller inte är säkra under graviditeten. Här är en översikt över vilka typer av hudvårdsprodukter man bör undvika, samt vilka produkter man kan använda, med exempel från den koreanska hudvården:

Produkter att undvika under graviditet:

  • Retinoider/Retinol: Ingredienser som retinol, tretinoin, och isotretinoin används ofta i anti-aging-produkter. De är effektiva för att minska rynkor och förbättra hudens textur, men bör undvikas under graviditeten eftersom de har kopplats till fosterskador.

  • Salicylsyra/BHA: Salicylsyra används för att behandla akne och exfoliera huden, men höga koncentrationer kan vara riskabla under graviditeten. Håll dig borta från produkter med hög koncentration av BHA.

  • Hydrokinon: Detta är en populär ingrediens för att behandla pigmentering och mörka fläckar, men har inte studerats tillräckligt för att anses säkert under graviditeten.

  • Benzoylperoxid: Även om det är vanligt i aknebehandling, bör man konsultera en läkare innan man använder produkter som innehåller benzoylperoxid under graviditeten.

Produkter som är säkra under graviditet:

  • Vitamin C: En kraftfull antioxidant som hjälper till att lysa upp huden och bekämpa fria radikaler. Exempelvis innehåller många koreanska serier, som Cosrx "The Vitamin C c23 20 ml", C-vitamin i en säker koncentration.

  • Hyaluronsyra: En fuktighetsbevarande ingrediens som är helt säker att använda. Många koreanska märken som Cosrx  erbjuder produkter med hyaluronsyra som hjälper till att hålla huden återfuktad.

  • Niacinamid: En form av vitamin B3 som hjälper till att förbättra hudens struktur och minska inflammation. Produkten "Hyper Niacinamide 20 serum" från isntree  är ett exempel från den koreanska hudvården.

  • Ceramider: Dessa är fettsyror som finns naturligt i huden och hjälper till att stärka hudbarriären. "Comfort ceramide cream"  från cosrx är en populär produkt med ceramider.

  • Aloe Vera: Har lugnande och återfuktande egenskaper, vilket gör den idealisk för känslig hud. Isntrees "Aloe VSoothing Gel Fresh Type 300ml" är ett populärt val inom koreansk hudvård.

  • Solskydd: En viktig faktor för att förhindra pigmenteringar i huden som kan uppkomma t.ex. melasma.  Ljusande produkter, i kombination med solskyddsmedel som skyddar huden från solens strålar, hjälper till att hålla huden ljus och glödande under hela graviditeten. 

För dig som är osäker på vilka pordukter du kan använda har vi förberett större och mindre rutiner under Kit & Set för gravida. Kom ihåg att det alltid är bäst att konsultera en läkare eller hudspecialist om du har frågor om hudvårdsprodukter under graviditeten. Särskilt om du planerar att använda produkter med aktiva ingredienser.

 

With Beauty & Care

/ Carely

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.